Thursday, January 27, 2011

Pindaan Akta? Mari kita BANTAH!!

Senjata dah makan tuan ke?

Mungkin itulah ayat yang paling sesuai untuk diberikan kepada pihak yang merasakan
Bahawa semua laman sesawang kat dunia maya ni terutama yang berpengakalan di Malaysia perlu dikawal selia.


Apa dah jadi dengan slogan ‘Dunia Tanpa Sempadan’ tu?? Hmmm…


MARI KITA BANTAH cadangan Pindaan Akta tersebut.


Nampaknya ada pihak-pihak tertentu yang tidak berasa senang hati bila Rakyat menjadi lebih cerdik untuk menapis berita yang dibaca.


Dan mungkin ada pihak yang merasa amat sakit hati kerana Media arus perdana tidak popular lagi sebagai bahan berita rasmi.

Tuesday, January 25, 2011

Garis Panduan?

Dalam Malaysia Kini :-

“Kementerian Dalam Negeri (KDN) akan mengeluarkan garispanduan berkaitan kenyataan dan perbuatan berbaur hasutan yang akan merangkumi penerbitan di internet seperti portal berita dan blog, Rabu ini”



Fuyooo…. Nampaknya para bloggers kena lebih berhati-hati buat laporan dalam dunia tanpa sempadan ni. Pastikan setiap berita tu sahih dan benar. Tapi kadangkala melapurkan perkara yang benar pun silap haribulan dikatakan menabur fitnah pula terutama kalau berita sensasi yang memanaskan jiwa dan raga puak gerombolan.



Dan pastinya laman web dan blog PR yang lebih banyak disiasat oleh pihak-pihak tertentu berbanding dengan laman web dan blog yang seangkatan dengan puak gerombolan.



Apapun, kita tunggu dan lihat perkembangan seterusnya. Apakah mereka cuba memasang jerat untuk melemahkan semangat??

Monday, January 24, 2011



I got a PA.


PA ni memang bagus. Bagus dalam menjadualkan semula kerja. Huhu... terutama kerja-kerja rumah yang belum sampai waktu untuk pencen tu.


Dan PA ini akan menjadi teman setia bila aku 'asyik' menatap skrin yang boleh bercerita macam-macam perkara di ruang maya. PA yang sungguh baik hati sehingga dengan sukacitanya tolong mengetuk-ngetuk butang hitam putih tu.
Adoiiii....... sehingga kadangkala hilang semua butiran yang baru terpampang kat skrin.


Tapi jangan tak tahu, PA ni pandai buat perangai gak. Masa tu akulah orang yang paling tension. Kenalah banyak bersabar. Iskh...iskh.....