Friday, February 19, 2010

Projek Muffin - Lieyna


Aku nak promote projek Muffin yang dibikin oleh sahabat aku- Lina. Yang kat atas tu ada 6 ketul muffin reganya 5 hinggit malaysia.
Yang 4 ketui ni plak rega dia 3 hinggit lima kupang. Tapi harga tu untuk pasaran sekitar Tmn Desa ie Faber Tower je. Untuk pasaran tempat lain tak tahu lah pulak. Mesti ada kos penghantaran kot. Berniaga beb! mesti semua kena kira. U all kalu teringin nak rasa muffin dia bolehlah contact dia kat alamat email : lieyna70@gmail.com




Aku cadangkan kat lina untuk buka laman blog dia sendiri. Senang, bule jadikan tapak untuk pasaran cookies dan keknya. Tak tau bila dia nak start. Bila dia dah ada blog nanti aku akan linkkan disini.

Thursday, February 11, 2010

Syair untuk Anakanda

Wahai anakanda permata jiwa
dengar nasihat ayah dan bonda
jadi pedoman dihari muka
moga hidupmu akan bahagia



Jangan kau lupa pada agama
walau dicabar hidup nestapa
Allah yang Esa sentiasa Ada
bermohon doa serah padaNya



Hidup didunia banyak dugaan
carilah ilmu buat sandaran
tingkah nan buruk jadi sempadan
maruah diri usah dikorban



Duhai anakanda permata hati
ilmu yang ada harus dikongsi
jangan sekali berbangga diri
Allah jua pemberi rezeki



Entah macam mana boleh timbul idea syair ni masa dok menyusu Ameer minggu lepas. Hari ni baru aku teringat nak updatekan dalam blog. Korang kena baca secara bersyair gak barulah syookkk.

Wednesday, February 10, 2010

Gambar Ameer


Gambar masa Ameer baru keluar hospital dan terus balik Ipoh.



Yang ni pulak gambar baru dia. Cukuplah dulu letak 2 post gambar Ameer kat sini. Ameer sekarang dah pandai sembang.

Tuesday, February 09, 2010

Apa dah jadi dengan YB Zul?

Selepas diwawancara oleh pihak TV3 malam tadi, rasanya selepas ini kedudukan YB Zulkifli Nordin dalam pakatan rakyat akan bertambah mantap atau dicairkan terus? Huhh!..... sebenarnya secara peribadi aku menghormati pendirian YB ini dalam memperjuangkan nama dan risalah Islam. Pastinya beliau akan dikutuk dan dihina selepas meyatakan pendiriannya malam tadi tambahan menyentuh dan menyebut pula mereka-mereka yang berada dalam pakatan rakyat itu sendiri.



Agaknya rakyat malaysia sudah terlebih "berpolitik" dan gila kuasa maka timbul perbagai perkara yang membuat perut rakyat menjadi senak dan otak menjadi berat. Apakah YB Zul umpama "si Luncai yang akan terjun dengan Labu yang berinti islamnya?"..... Dan adakah akan ada orang islam lain yang hanya berkata "biarkan.....biarkan...."



Mari kita fikirkan akhirnya nanti kita nak Islam yang menang atau parti politik yang bersorak girang?