Saturday, October 16, 2010

Budget...siapa untung siapa rugi?

Marilah mari makcik dan puteri
mewarna rambut jadi berseri
shopping di KL seronok sekali
pakaian dalam cantik tak terperi


Laburkan duit beli kelambu
Jangan lupa tukar cadar selalu
awal bulan ganti langsir baru
kan dah ada budget tu........


Siapalah punya idea untuk beberapa budget yang seperti budget rumahtangga tu??
Haiyaa...mau kasi untung pada siapa?
dan sejauh mana budget ini akan menguntungkan rakyat bawahan?

Thursday, October 14, 2010

cerita Ameer

setakat ni dah guna 3 kali treatment nebulizer untuk Ameer. Besok sambung lagi....Adoiii penat betul melayan si kecik ni sekarang. Masa nak rewang-rewang diruang maya selalu terganggu. Hmmm...kadang-kadang dia pun sama nak tengok apa yang mama dia buat ralit sangat kat depan computer.


Sekarang ni walaupun dia tak sihat tapi mujurlah masih lagi aktif untuk bermain. Harapnya selepas 2 lagi treatment esok paru-paru dia akan bersih daripada kahak. Malam semalam betul-betul menduga kesabaran sebab dia asyik meragam. Dan pukul 4 lebih dan menghampiri subuh tu barulah dia boleh tidur.


Masih lagi kedengaran Ameer batuk namun dia sedang seronok bermain dan aku mengambil kesempatan untuk update blog ini. Sebelum tidur nak intai blog pakatan rakyat jap. Pastinya banyak isu hangat....cuma aku je tak punya waktu untuk bercerita disini.

Saturday, October 02, 2010

Apa sebab mereka nak suruh Ku Li jd calon?

Setelah sekian lama tak update blog ni, tetiba tangan rasa gatal sesangat nak menaip. Ha..ha.. :))


Musykil la...apa sebab orang-orang UMNO tu beriya-iya sangat suka kalau letak Ku Li sebagai calon di DUN GALAS?


Dah pupus ke orang-orang UMNO yang lain kat Galas tu?


Mungkin la kut depa ingat kalau letak Ku Li BN pasti menang besar.


Mungkin la kut depa nak sekat Ku Li daripada berbaik dgn PAS kat Kelantan nun.


Mungkin juga depa nak test sama ada Ku Li ni sayang lagi ke UMNO ke tak.....


Tapi yang paling musykil ni, sudi ke Ku Li jadi calon depa??