Tuesday, July 14, 2009

Sensitif???

Ramai orang kata bila perempuan mengandung, perempuan tu akan cepat sensitif. Mood selalu bertukar..... Ye ke? Dah ada kajian secara saintifik ke pasal perkara ni? Aku rasa mood aku semasa mengandung kali ni macam biasa je. Bab-bab terasa hati, rasa-rasanya semua orang akan mengalami perasaan yang macam tu bergantung kepada apa isunya lah kan...



Bila mengandung ni, kita masih kerja seperti biasa, buat rutin harian yang selalu kita lakukan semasa sebelum mengandung juga. Tak adalah pulak yang istimewanya.....kecuali kita jaga pemakanan kita untuk perkembangan bayi yang sihat di dalam kandungan. Kandungan aku dah nak masuk 5 bulan dan makin aktif bergerak kat dalam. Cuma apa yang aku rasa, akhir-akhir ni aku agak penat bila malam hari. Nak berehat sangat tu tak cukup masa pulak nak buat kerja-kerja rumah.




Semasa mengandungkan Ammar dulu cik Abang suka memancing........aku pun terikut-ikut hobinya tu. Sanggup dengan perut yang terboyot dan Aqillah yang masih kecil ku bawa bersama ikut suami memancing. Bila diingat semula rasa kelakar pun ada. Sekarang, mengandung kali ini suami asyik dengan hobi baru pulak. Pantang ada masa terluang nak pukul bola aje kerjanya. Paling bosan kalu dia nak tee off pagi-pagi hari terutama hari bekerja. Terpaksalah pergi kerja sendiri. Tu yang tak berapa nak syok tu..........he...he.. kadang-kadang dalam rumah pun asyik nak pukul bola. Sama je dengan si Ammar, dia pun sibuk gak nak pukul bola. Mentang-mentang lah abahnya dah belikan satu kayu khas untuk dia.

[ gambar yang di ciluk dari laman sesawang mana ntah.... tak ingat plak ]

Ada ketikanya, aku tension gak tengok dua beranak ni pukul bola kat rumah. Tolong aku kemas rumah lagi bagus kan..kan..kan... {he..he... ni nak bagi hint kat cik Abang sebenarnya..} Daripada buang masa pukul bola tu, baik buat pahala tolong bereskan kerja rumah. Kalu nak buat muncung riben panjang semeter pun, tak jalan punya.... luahkan perasaan dalam blog ni lagi berkesan.....wah..kah..kah....


Hari ni aku jumpa doktor dan scan perut. Dah nampak dah jantina apa baby kat dalam ni.... he..he.. he... sepertimana jangkaan ramai kengkawan, teori korang tu betul lah.... Asalkan baby kat dalam ni sihat, aku dah cukup gembira.

2 comments:

wanahaf said...

nanti baby coming soon akan suke main golf la plak. hahaha

wan storm said...

Banyak bersabor, find right time and tell him off that he has to put the limit... may b just once a week, that why i not interested with d tee-off hobby tu though i got one club which is now rustic under the staircase, satisfied with the fishing.. enough pening kepala already... take good care for urself!