Wednesday, August 19, 2009

N11 - Yang mana satu calon pilihan hati?

Minggu depan dah nak puasa. You all rasa kempen kali ni suam-suam kuku atau hangat mengelegak? Perh!.... entah-entah ramai juga yang tak berapa nak peduli siapa calon PAS dan siapa calon BN. Dan lepas ni ramai yang mula sakit gastrik selain dapat H1N1. Harap-harap semasa berkempen kali ini lebih 'sayangkan mulut' maklum bulan puasa. Tutur kata kena jaga karang pahala lari siapa pulak nak tolong kejar. He..he...he...
Terbaca kenyataan Muhyiddin yang berkata bagi pihak BN "inilah calon terbaik mereka" (???)
Iskh! aku peliklah........bagaimana seseorang yang telah disahkan oleh Majlis Peguam mempunyai kesalahan yang berkaitan dengan 'akaun pelanggan' boleh terpilih sebagai calon untuk menjadi wakil rakyat. Amanahkah dia nanti dengan duit rakyat pula?
Mungkin agaknya ramai orang UMNO dan BN sendiri berfikiran positif yang calon mereka telah berubah sikap. Ya.....memang betul, manusia boleh berubah. Mungkin dulu-dulu je dia gelap mata dengan 'client account' ni. Sekarang tidak lagi.
Apa pun, kepada para penyokong PAS dan juga BN selamat berkempen untuk calon pilihan hati korang.

1 comment:

is@r said...

Hi Aisyah,
I stay area BM, tension tol ari2 balik jalan jam. POlis sana sini... roadblock toksah ckp ler.
Markas Polis & UMNO xyah ckp ler...sebesau2 alam. Yg tak tahannya...loyar buruk tu terap juaaa... hehehe..I xmengundi sebab bukan bwh kawasan permtang pasir. I bawah area Penanti. And another things, ari2 kami dpt paper free...BN mai baling masuk dlm pagar. Huhuhu...
Tapi byk la duit rakyat yg habis dek gara2 pilihanraya kecil ni. Paling untung peniaga2 makanan, sakan lerr cekik darah.

Cheers..
Is