Friday, April 19, 2013

Siapa calon pilihan anda?


Siapa calon pilihan anda?

Tentunya ramai orang sekarang ini sedang berdebar-debar menunggu hari mengundi untuk melunaskan tanggungjawab memangkah nama calon yang dirasakan paling sesuai dan layak bagi memimpin kerajaan negeri dan juga kerajaan Malaysia.

Mungkin ada diantara pengundi muda merasa teruja kerana ini adalah kali pertama mereka keluar mengundi. Mungkin ada juga golongan ‘cukup umur’ tetapi pada tahun 2008 yang lalu tidak mengambil peduli pada proses pilihanraya dan kali ini mereka bersemangat untuk turut serta.

Setiap hari kita didedahkan dengan berbagai maklumat dari pelbagai sumber demi menjayakan misi dan visi parti politik. Kita juga didedahkan dengan cerita yang  yang ‘buruk-buruk’ tanpa memikirkan maruah dan harga diri lagi. Akhir-akhir ini suratkhabar juga tidak terkecuali menyampaikan berita-berita yang sensasi dengan pengunaan ayat-ayat yang sudah tercalar nilai bahasanya.

Sebagai seorang rakyat Malaysia kita berhak memilih seorang pemimpin yang kita suka namun kita juga harus membuat kajian adakah calon kesukaan pilihan kita itu seorang yang pandai “bekerja”? Janganlah kerana dia seorang yang banyak duit atau kaya raya atau kaki ‘gebang’ maka kita memilih dia. Kita sepatutnya memilih pemimpin yang boleh bekerja untuk kesejahteraan seluruh rakyat Malaysia. Pemimpin yang bersih dengan isu rasuah, pemimpin yang elok budi pekerti, yang amanah serta berakhlak tinggi.

Pilihan ditangan kita. Kita berhak memilih. Maka pilihlah yang terbaik.


Ayat Promosi :-

Jangan pening atau susah hati kalau DAP tukar lambang PAS….
Apakah kalian semua tidak terfikir, jika kalian ingin ke bulan sudah tentu naik roket dulu….. Hihihi


Untuk penduduk N.36 di Pulau Pinang, adalah amat diharapkan agar kalian bagi sokongan serta undian kalian pada calon PKR – Tuan Haji Mohd Rashid Hasnon
 [saya tunaikan janji pada anaknya untuk meraih undi di blog ini :)]


PAKATAN HARAPAN RAKYAT


Dalam mood menunggu ‘hari penamaan’ calon……. Rasa macam nak bersantai di depan tv je. Hehe….kalaulah si baby tu tak banyak ragam 
No comments: